dantel modelleri

Yurtdışına Çıkarken Havaalanında Neler Yapılır?

Yurtdışına giderken havaalanında ne yapmalı, ilk kez yurtdışına gideceğim, havaalanında ne yapmalıyım?

Bu makalede, havaalanına gitmeden önce, havaalanında uçağa bindikten sonra, biniş ve inişten sonra ne yapılması gerektiği hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Seyahatinize karar verdiniz ve uçuş biletinizi aldınız, şimdi o günü dört gözle bekliyorsunuz.

Seyahat gününüzden önce, tüm hazırlıklarınızı yaptığınızdan emin olmanız gerekir.

Yurtdışına giderken havaalanında ne yapmalı

Yurtdışına gittiklerinde ne yapmaları gerektiğini bilmeyenlerin, özellikle ilk kez yurtdışına gidecek olan uçuşlarda neye dikkat etmelerini tavsiye ederim.

Uçak yatılı aşamalar

Havaalanı pasaport kontrolü önemli bir konudur, bu nedenle pasaportunuzun en az 6 ay olduğundan emin olmanız gerekir.

O zaman, vize isteyeceğiniz ülke, vizenizin alındığından emin olmanız gerekir.

Havaalanı girişi

Havaalanına vardığınızda, önce güvenlik kontrollerinden geçmeniz gerekir. Tüm metal eşyalarınızı ve valizlerinizi X-ışını cihazına bıraktıktan sonra güvenlikten geçiyoruz. Bu, tüm uçuş türleri için geçerlidir. İç uçuşlarda bile, metal eşyalarınızı kaldırmanız gerekir.

O zaman bir harç damgası almamız gerekiyor.

Yabancı harç damgası nereden alınır?

Güvenlikten geçtikten sonra, ilk işimiz yurtdışında çıkış ücretlerini almak olacaktır. Pullarımızı camlı bölümden geçmiş noktada geçiş noktası şeklinde danışma şeklinde alıyoruz ve pasaportumuzun arasına koyuyoruz ve kayıt sürecimizi yapmak için bilet satın aldığımız havayolu şirketinin havayolu şirketine gidiyoruz.

Yurtdışında harç damgası ne kadar?

Yabancı harç pullarının ücreti 2019 itibariyle 50 TL’dir.

Yurtdışına Çıkarken Havaalanında Yapılması GerekenlerYurtdışına giderken havaalanında ne yapmalı

Yurtdışı uçuşlarını kontrol edin

Pasaportumuzu vererek, biniş kartımızı alıyoruz ve uçağın bagajı için bavulumuzu memura teslim ediyoruz ve bagaj numaramızı yatılı kartımız ve pasaportumuzla alıyoruz.

Pasaportun kontrolü altında Türk vatandaşlarının bir kısmına gidiyoruz ve pasaport, yatılı kart ve harç damgamızı sorumlu polise gönderiyoruz.

Bilgisayardan çıktığımızda pasaportumuz ve damgamız damgalanacak ve bize teslim edilecektir. Sonra 2. bir güvenlikten geçip bekleme odasına ulaşıyoruz.

Bize verilen damgayı tekrar kullanmayacağız, isterseniz atabilirsiniz.

Uçak aşamaları

Biniş kartımızda, uçağımızın kaldırılacağı Peron Numarasını (önlük) buluyoruz ve uçağa girişteki yetkililerin bir duyuru yapmasını bekliyoruz.

Duyuru yapıldıktan sonra biletimiz, pasaport ve yatılı kartımızı yetkililere ileterek barkod okuyucuda öğretilir ve şimdi uçağa binmek için tüm prosedürleri tamamlarız.

Bu noktadan sonra, uçak 2 yola gidiyor;

– Bazen uçaklar doğrudan önlük yaklaşıyor, uçağa girebilir ve koltuk numaranızı bulabilir ve oturabilirsiniz.

– Bazen yoğunluktan havaalanında başka bir yere park ederiz ve son çekten sonra, merdivenlerle dışarıdaki bir alandan uçağa giderek otobüsleri uçağa aktarırız.

Uçağa bindikten sonra yapılan tüm işlemler.

Yurt dışından dönerken havaalanında ne yapmalı

Yurtdışına ve yurtdışına giderken, havaalanında yapılması gerekenler genellikle benzerdir.

Uçaktan indikten sonra

Uçaktan indikten sonra, geldiğimiz ülkenin havaalanında yapmamız gereken ilk şey, uçaktan iner iner ve çıkış veya Baggaj clam diyen makaleleri takip etmez.

Çıktıya doğru pasaport kontrolü bölümüne ulaşacaksınız. Bu bölümde, sorumlu kişiler ülkeye bilgisayar sisteminden kaydolacaktır.

Ancak, neden oraya gittiğinizi, ne kadar kalacağınızı, nerede kalacağınızı soracaklar.

Mümkünse, davetiyenizi iletirseniz veya bir akrabaya giderseniz, bir akrabaya gidiyorsanız kağıt isterseniz pasaport kontrolünden geçmek çok kolay olacaktır.

Uçaktan çıktığınızda nasıl bagaj alınır?

Pasaport kontrolünü geçtikten sonra bagajın kısmını göreceksiniz. Büyük havaalanlarında birçok bagaj bölümü var, bu nedenle bagajınızın ekranlardan hangi grubun geleceğini belirlemelisiniz.

Ekranlardan, banttan banttan hangi bandın verildiğine bakarak bagajımızın ilgili alana gelmesini bekliyoruz.

Makalemizde yurtdışına giderken havaalanında ne yapılmalı? Yurtdışındaki havaalanı işlemlerini, uçağa binmenin aşamalarını ve uçağa indikten sonra aşamaları ayrıntılı olarak tartıştık. Yorumlar bölümünde sorularınızı sorarak konu hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bebek yolcular için uçuş kuralları

Yorum yapın