Yerleşim nedir ve anlaşma hakkında bilmeniz gereken sorunlar
Ev sahibi olacaklar için her zaman merak konusu olan yerleşim kavramı, kısaca yapıyı kullanma izni anlamına gelir. İlgili düzenlemelere uygun olarak inşa edilmiş ve mevzuata uygun olarak lisanslı bir şekilde yapılmış ve ilgili İmar Müdürlüğü bina kullanım birimi tarafından yapılan yapının yeniden yerleşim sertifikası denir. Yerleşimsiz binalar, binalar ve evler yasal olarak mevcut yapılar olduğundan, resmi kurumlar tarafından gerçekleştirilecek operasyonlarda sorun yaşamanıza neden olur.
Yerleşim nedir?
Ne anlama geldiğine dair soruların cevabı, bir inşaat izni kullanımı aynıdır. Yerleşim anlamına gelir; Bir yapının veya binanın kullanılabilir izni anlamına gelir. Bina, bina veya daire için bir yerleşim aldığınızda, inşaat amacına göre kullanmaya başlayabilirsiniz.
Nasıl anlaşma alınır?
Yerleşim nedir, nasıl anlaşma yapılacağı ve yeniden yerleşim için hangi belgelerin gerekli olduğu, yerleşimsiz bir binanız var. Bir anlaşma elde etmek için yapı veya bina proje ve imar düzenlemelerine uygun olarak inşa edilmelidir. Tüm primler, yasal ücretler, bu koşullar altında inşa edilen yapıların uzlaştırma sertifikasını almak için yüklenici, yüklenici veya yapının sahibi tarafından ödenmeli ve sistemde yapı ile ilgili herhangi bir borç olmamalıdır. Daire anlaşmasının nasıl alınacağı sorusuna yanıt olarak yeniden yerleşim başvuru belgelerini toplayarak başvuru sürecine devam edebilirsiniz.
Bir çözüm bulmak için gerekli belgeler:
l Yapının arazi kayıt belgeleri,
L Uzlaşma başvurusu dilekçesi,
vergi bürosundan hiçbir borç alınmadı,
L SGK’dan alınan borç yok,
L, Emlak Müdürlüğü ve Çevre Temizlik Müdürlüğü’nden alınan borç yok,
L IZSU Raporu,
L Projenin projesinden alınan bina raporları,
l Bina denetim kurumlarından elde edilen raporlar,
l Binanın farklı cephelerinden çekilen en az 13 × 18 cm’lik fotoğraflar.
Bu belgeleri sağladıktan sonra, bir çözüm bulmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
1) Yapıyı inşa eden ilgili yüklenici, bina sahibinin veya yüklenicinin imar müdürlüğüne ve dilekçeye sahip bir başvuruya gider.
2) İmar Müdürlüğü yetkilileri, yapının bulunduğu bölgeye gelir ve yapının ilgili düzenlemelere ve projelere uygun olarak inşa edilip edilmediğini ve gerekli tespitleri yapıp yapmadığını incelemektedir.
3) İmar Müdürlüğü yetkilileri gerekli sınavlardan sonra onayladığında, bina sahipleri veya inşaat şirketi elektrik ve su aboneliklerine başvurur.
4) Elektrik ve su idarelerinden alınan aboneliğin önünde bir engel yoktur. Belgeler belediyenin ilgili birimlerine gönderilir. Belediyenin ilgili birimleri bu belgeleri inceleyerek herhangi bir sorun bulamazsa, yapı için kullanma izni verir.
Yukarıdaki adımlar, bina yerleşimlerinin nasıl satın alınacağı ve apartman yerleşiminin nasıl alınacağı sorularının cevabı olarak izlenmelidir. Ancak, binayı satın alırken ilgili İmar Müdürlüklerine gönderilmesi gereken ek belgeler vardır. Bu belgeler;
Asansör şirketinden alınan yapıdaki asansörlerin garanti belgeleri, SMM belgeleri, mekanik sistem denetim makbuzları, mekanik sistemler başvuru raporları, yapının barınağı, yangın kurulum projeleri ve belgeleri, ısı yalıtım belgesi ve muayene raporu, projeler ve belgeler, projeler ve belgeler,
Bu belgelerle birlikte, yeniden yerleşim başvuru belgelerini ilgili belediyenin İmar Müdürlüklerine göndererek bina anlaşmasını alabilirsiniz.
Yerleşik olmayan bina için elektrik, su ve telekom aboneliklerinin yanı sıra yerleşimsiz resmi kurumlar için yasadışı bir yasadışı bina alamazsınız. İlgili mevzuat uyarınca, belediyeler yasadışı olarak inşa edilen binaları yıkmakla yükümlüdür.
Bir anlaşma almak için ne kadar para ödenir?
Yapı için yeniden yerleştirmek isteyenler, yeniden yerleşim ücretlerini ilgili belediyelere ödemelidir. Uzlaşma ücretlerinin miktarı, binanın türüne göre farklı birim fiyatlar olarak belirlenir ve yapının inşa edildiği alanın metrekare boyutlarına göre hesaplanır. Bina 2020 yeniden yerleşim harç fiyat birimi fiyatları aşağıdaki gibidir.
1000 metrekareye kadar bir konutta bir konut için birimin fiyatı, 1000 – 15000 metrekareye kadar bir konutta 1 konut için birim fiyatı, 3.96 TL, 15000 – 50000 metrekare 1 metrekarelik bir ünite, 4,10 TL, 50000 – 100000 kare bir ünite, 4,54 metrekarelik bir ünite, 4,54 metrekarelik birim, 4,54’ün ikametgahı, 4,54. Konum için 1000 metrekare için birim yeri 5,42 TL, 1000 – 15000 metrekare 5,71 TL birim fiyatı, otel, otel, otel, otel, otel, işyeri, işyeri, işyeri, işyeri, birim kare birim fiyatı, otel, birim için işyeri, işyeri, otel, birim için işyeri, işyeri için işyeri, işyeri için işyeri, birim için işyeri, otel için işyeri, işyeri için işyeri, otel için işyeri, işyeri için birim. Özel hastaneler, özel okullar, özel okullar, özel okullar, sosyal ve kültürel yapılar gibi özel üniversiteler, sosyal ve kültürel yapılar gibi özel üniversitelerde özel hizmet binalarında birim birim fiyat, birim fiyat başına kare -tip birim fiyat, 0.37 TL, 0,37 TL, 0.37 TL, 0.37 TL, 0.37, 0,37 TL, 0,37 TL, 0,37 TL, 0,37 TL, 0,37 TL, 0,37 TL, 0,37 TL, 0,37 TL.
Kararlı ve duyuruldu.
Yeniden yerleşmeden bir daire satın alabilir misin?
Uzlaşma sertifikası; Resmi olarak bir binanın, yapının veya dairenin ikamet izni olarak tanınan bir kimlik sertifikasıdır. Yerleşimsiz bina, resmi kurumlar tarafından yasal olarak inşa edilmeyen yasadışı bina statüsü olarak kabul edilmektedir. Dairenin yeniden yerleşim yapmadan alınıp alınmadığı sorusunun cevabı oldukça açıktır. Yerleşimsiz bina; Elektrik ve su aboneliklerinde uzlaşma sertifikası olmadığı için belediyeler tarafından kabul edilen ve bir abonelik olmayan bir bina olarak kabul edilir. Bu nedenle, resmetlement olmayan bir bina satın alırken kucağınızda bir sorun sorunları bulabilirsiniz.
Bir yeniden yerleşim binası satın alırsanız, şirketin inşasını yapan şirket, sözleşme veya bina sahibi yeniden yerleşebilir. Bu durumda, ev süreci satın aldığınız daire için yeniden yerleştirmek zorunda olan kişilerle uzandığında daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz.
Ne zaman bir yerleşim almalı?
Bir bina, bina veya apartman yerleşimi almak için inşaat süreci tamamen bitmelidir. Yerleşim yerleri alırken ilgili resmi kurumlara sunacağınız projelere göre, yapının inşası tamamen bitmelidir. İnşaat bitmiş yapılar ve daireler için, inşaatın son kullanma tarihi itibariyle yeniden yerleşim yapılabilir. Bir anlaşma elde etmek için, inşaat tarihinden itibaren iki yıl içinde uygulanması ve yeniden yerleşimi almak gerekir.
Yerleşim yoksa ne olur?
Yerleşim olmadığından, bir yerleşim kullanım izni olduğu için, yapıyı kullanmanız için bir izniniz olmayacaktır. Bu durumda, ikamet ettiğiniz daire yasadışı yapı statüsü olarak değerlendirilecek ve ilgili belediye tarafından imha edilene kadar devam eden yaptırımlar uygulanacaktır. Kullanılacak binanın mühürlenmesi ve kapatılması gibi yaptırımlara ek olarak, belediyenin yıkım yaptırımları vardır. Buna ek olarak, doğal gaz ve telekom aboneliklerinin yanı sıra, rezervasyon dışı binalar için elektrik ve su aboneliği alamazsınız. Bu abonelikleri almak için, Uzlaşma sertifikasını başvuru belgeleri arasında göndermeniz gerekir.
Kat mülkiyeti ne anlama geliyor?
Kat mülkiyeti; Daireler, zemin ve iş ofisi gibi binalardan bağımsız olarak güvensizliklerin bulunmadığını gösteren bir belgedir. Bu belgeyle, binadaki dairenin, işyerinin veya ikametgahın size ait olduğunu kaydedersiniz. Kat mülkiyeti almadığınızda, içinde yaşadığınız ev veya işyeri binadaki arazinin bir parçası olarak belgelenir. Kat mülkiyeti sahipliği aldığınızda, binadaki konut veya işyerinin tapusunu ayrı ayrı ayıracaksınız. Bu işle, dairenin, evin veya işyerinin sahipliğinin size ait olduğunu belgeliyorsunuz. Kısacası, zeminin mülkiyeti ile; Yapının bağımsız mülkiyet hakları elde etmiştir, yapınızı kayıt kayıt kayıt kayıtlarına kaydetmenize olanak tanır.
Makalemizde, genel olarak yerleşim nedir? Nasıl elde edilir? Zemin irtifası arasındaki farkları ayrıntılı olarak ele almaya çalıştık. Daha ayrıntılı bilgi için, yorumlar bölümünde sorularınızı sorarak bilgi alabilirsiniz.
Tapu nedir? Hangi amaç ve hangi yöne?