Evin devam eden kredi borcunun satın alınması ve satılması
Evinizi veya bir konut kredisi ile satın aldığınız herhangi bir gayrimenkul satmak istiyorsanız veya bu durumda bir gayrimenkul satın almak istiyorsanız, ancak bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız, aşağıdaki ayrıntıları bulabilirsiniz.
İşin temeli, eski kredinin ev satılır satılmaz kapatılması gerçeğinde yatmaktadır. Ama bu krediyi kim kapatacak? Satıcı mı? Alıcı mı?
Kredi evinin satışı çeşitli yöntemlerde yapılabilir.
Engelli kontrol yöntemi ile nakit satış
Bu yöntemde, evi satmak isteyen kişi, öncelikle tüm kapatma maliyetleriyle satılacak gün için bankaya mevcut kredi borcunun ne kadar olduğunu öğrenir. Örneğin, satıcının 500.000 TL için satmak istediği bir ev, bankaya tüm kapatma maliyetleri ile 300.000 TL’dir. (%2 erken kapanma ücreti dahil) Alıcı, bankaya kredi borcunun dışına 200.000 TL yatırır ve bu tutar karşılığında engellenmiş bir çek alır. Engelli çek için bankalar ortalama 4 bin maliyet alır. Bankadan bankaya değişse de, bu rakam 1000-1500 TL olabilir. 200.000 TL için yaklaşık 800.000 TL ödenir. Ev, bir ipotek içinde alıcıya devredilir ve karşılığında bloke edilmiş bir çek satıcısına teslim edilir. Daha sonra, alıcı ve satıcı bankasına giderek, 300.000 TL kredi borcu alıcı tarafından ödenir ve kredi kapatılır ve kredinin kapatıldığını gösteren bir ipotek fek mektubu alınır. Bu FEK mektubu ile alıcı tapu başlığına gider ve ipoteği kaldırır. (Genellikle buna gerek yoktur, bankalar tapu için otomatik olarak bir mektup gönderir ve ipoteği kaldırır. Alıcı sadece birkaç gün sonra kontrol etmek için yeterlidir) Satıcının kredi borcu kapatılır ve evi satılır. Tek yapması gereken, kendisine bankaya vererek verilen engellenen kontrolü toplamaktır. Bankaların koleksiyonundan engellenen kontroller. (İşlem maliyetlerinin ortalaması 200-300 TL’dir ve bankadan bankaya değişir)
Kredi ile devam eden kredi ile evin yeniden kredisi
Bu yöntemde, kredi çekerek satın alma yapmak için satılan kişi.
Yine, örneklerden geçersek;
Satıcı evini 500.000 TL için satmak istedi ve kalan krediyi kapatmak için gereken fiyat 300.000 TL’dir. Evi 250 bin TL nakit almak için satacak kişi ve kalan 250 bin TL krediye çekilecek. Bu durumda, alıcı kendi bankasına başvuracak ve kredinin, hesaba 50 bin TL hesabı dışında 250 bin TL, satıcıya para ödemek için satışları ödemek için 250 bin TL’nin kendi kredisi için 300 bin TL borç için kendi bankasına gitmesi onaylanacak. Alıcının alıcısı, verdiği kredi karşılığında konuta 2. ipotek koyacak ve evin evini ödeyecek ve kalan 200 bin TL’yi satıcıya veya bankaya ödeyecek. Alıcının bankası, kredi tutarını 250 bin TL’nin satıcı bankasına ve ekstra 50 bin TL’ye gönderir ve krediyi kapatarak bir ipotek metni alır. Alıcının bankası, ipotek fek mektubunu tapu için göndererek satıcı bankasının 1. derece ipoteğini kaldırır ve şimdi alıcının bankası 1. derece ipotek sahibi olur. Böylece, satıcı evini sattı, kredi kapatıldı ve fark nakit oldu. Acı verici ise, resmen evini satın aldı, kredi tutarı doğrudan satıcının bankasına gitti ve ilk ipotek kaldırıldı.
Devam eden kredi borcu ile evin nasıl satın alınması ve satılması?
Satıcı konut kredisini bireysel bir krediye dönüştürür
Kredi kredinin sonundan daha azsa veya kredi miktarı çok azsa, bu yöntem genellikle tercih edilmelidir.
Bu yöntemi seçerseniz, geri kalan kredi müdürü üzerinden erken kapatma ücreti ödenir ve yeni geri çekilme için dosya maliyetleri ödenecektir.
Bu sistemi seçen satıcı ilk olarak kendi bankasına gider ve kalan kredi kadar bireysel kredileri geri çekerek konut kredisini kapatır. Mortgage FEC mektubu tapu başlığına alınır (genellikle banka bunu yapar). Bu şekilde, evdeki ipotek kaldırılır ve satışın önünde bir engel yoktur. Alıcının evi nakit veya kredi olarak satıp satmadığı. Bu yöntemde, %2 kredi erken kapatma ücreti ve %1 bireysel kredi ücreti ödendiğinden, bu maliyet dikkate alınmalıdır.
Bu bağlantıyı, tapu maliyetleri hakkındaki tüm sorular için kullanabilirsiniz.
5 yıldan önce satılan gerçek mülkler için ne kadar vergi ödenmelidir? Bu bağlantıdaki tüm bilgiler ..
Amerika’da Yaşam ve Maaşlar
Bizi sorularınız ve ayrıntılı bilgileriniz hakkında aşağıdaki yorumlar bölümünde bulabilirsiniz.
Desteğiniz için Facebook sayfamızı beğenerek izleneceğinizi umuyoruz.