dantel modelleri

Kardeşten Miras Kalır Mı? | Parasal Çözümler

Kardeşi miras alacak mı?

Bir kişinin ölümünden sonra, miras tüm ulaşım ve taşınmaz mülk olarak tanımlanabilir. Miras yasası kapsamında, kalan malların kalan mirasçılar arasında paylaşılması için belirli oranlar belirlenmiştir. Miras bu oranlara ve varis sıralamasına göre verilir. Anne, baba, kardeş, eş veya çocuklar arasındaki miranın nasıl paylaşılacağı konusunda bazı karışıklıklar olabilir. Bundan kaçınmak için, bu konuda belirlenen kurallar için geçerlidir. Kardeş mirasının kimin kaldığı sorunun cevabı, sık sık merak edenler arasındadır.

Kardeşten Miras

Kardeş mirasının kaldığı sorunun cevabı kardeş miras olarak kabul edilmelidir. Kardeş Miras payı, belirtilen koşullar durumunda mirasın kalıtsal olup olmayacağına bağlı olarak değişir. Bu nedenle, ölenlerin kalan mirasçılarının sıralamasını bir kardeşin miras payı olup olmadığını takip eder.

Eşlerin ve çocukların durumu

Kardeş mirasının kim kaldığı sorusunda, bahsedilen kişinin karısı ve çocuklar olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ölen kişinin karısının miras hakkındaki hakkı 1/4’tür. Kalan haklar çocuklar arasında eşit olarak ayrılmıştır. Çocuk sayısı bu oranın hiçbir şekilde değiştirilmesine neden olmaz.

Anne ve baba hayatta kalırsa

Kardeşlik varisi konusu hakkında konuşmak için, her şeyden önce, ebeveynlerin yaşayıp yaşamadığına bakmak gerekir. Yasal olarak ölen çocukların ve eşlerinin eksikliği durumu değiştirebilir. Ölenlerin varlıklarının dağılımında, sadece bir eşse, miranın sadece yarısı eşe verilir. Kalan yarısı ölenlerin annesine ve babasına aittir. Olabilmek için eşin yaşayacağı, çocukların olmaması ve ebeveynlerin varis listesine dahil edilmesi gerekir. Aynı koşullarda, eğer ebeveynler hayatta değilse, kardeş mirasçıları olasılığı tartışılabilir.

Ebeveyn ve baba

Aynı durumda, anne ve babanın yaşamaması gibi bir durumda, büyük anne ve büyük baba anne ve babanın varisi olacak. Böyle bir olasılık ortaya çıktığında, eşin mirastan payı 3/4 olarak belirlenir. Geri kalan kısım büyük anneye ve büyük babaya kalır. Önceki nesilden anne ve babaya kalmak anlamına gelir. Bununla birlikte, kardeşlik varisi olasılığı meydana gelmez.

Sadece eş olmak

Anne ve babanın hayatta olmaması, büyük anne ve büyük babanın aynı şekilde hayatta olmadığı gerçeği, eşin hayatta olma olasılığı olabilir. Bu durumda amca, amca, hareketsiz ve teyze varis olarak kabul edilir. Eşin yokluğunda ve çocukların yokluğunda durum bu şekilde özetlenebilir. Bu aile büyüklerinin ölümü durumunda, bu insanların çocukları mirasçı olarak kabul edilir. Yine de kardeş varisi olamaz. Bir eşin yokluğunda, miras hakkı tamamen devlete geçer ve devletin varlıklarını ele geçirir.

Mı IS sorunu hakkında daha fazla bilgi için kardeşten miras alınmıştır ”, bize aşağıdaki yorumlar bölümünde yazabilirsiniz.

Ayrıca aşağıdaki sorunlarla da ilgilenebilirsiniz;

Ölümden sonra mirasçıların ne yapması gerektiği

Çocuksuz eşlerin mirası kim?

Yorum yapın